Hva kan man gjøre i Stavern?

Stavern strans

Det er aldri et kjedelig øyeblikk i kunstnerbyen ved havet, og det er flere populære gjøremål og lokasjoner som stadig tiltrekker seg besøkende i hopetall. Her får du en oversikt på noen av de største:

Flotte sandstrender

I Norge er vi ikke skjemt bort med mange sandstrender, og heller ikke varme temperaturer som gjør at de kan benyttes ordentlig. Men for hver regel finnes det ett unntak, og det unntaket heter Stavern. Ikke bare kan de skimte med over 200 soldager i året, og er med det en av de varmeste plassene vi har, men de har i tillegg flere flotte strender. De ligger spredt utover hele omrdået, så har du problemer med en kjølig bris et sted, kan du enkelt flytte deg i le på en annen strand og forsette jobben med brunfargen.

En kvalitetssikring på været finner vi i at metereologene i Norge som regel booker alle sine nasjonale arrangement til nettopp Stavern!

Gode transportmuligheter

Som du sikkert vet nå, så ligger Stavern kun 7 km vekke fra Larvik, hvor det er flere busser som går og en egen togterminal ligger der også. For de som kommer langveisfra kan Sandefjord Torp flyplassen benyttes, og den ligger en knappe 30 minutters biltur unna. Så en av de beste grunnene til å komme på besøk er rett og slett at det er veldig enkelt å komme seg der!

Mye historie

Det er mye spennende historikk som er knyttet til området, og du kan bruke flere timer på å besøke ulike museum og severdigheter. Både Minnehallen og Citadelløya, sistnevnte fredet som et nasjonalt kulturminne, bør absolutt besøkes for den historisk interesserte personen. Over alt kan man finne rester fra både vikingtiden og fra 1700-tallet.

Visste du også at fire av det som er regnet som «Eidsvolls-mennene» faktisk var fra Stavern?

La deg begeistre av de fine omgivelsene

Det er kanskje ikke så rart at Smilehullet ved Skagerak er regnet som en av de beste byene for kunstnere og malere. For her kan man enkelt finne inspirasjon hvor en man går. Stavern ligger rett ved havet, og små skjær og fredelige øyer finnes det mange av i tillegg til flotte fjell og skrenter. Deler av naturparken er fredet og er blitt en del av Norvegica Geopark, som er et samarbeid i Skandinavia støttet av velkjente UNESCO.

Stavernfestivalen

Om du er ung eller gammel, hipster eller karreiereklatrer, så vil alle finne noe de liker på det mange ser på som Stavern sitt høydepunkt, nemlig den årlige Stavernfestivalen. Du kan lese mer om den i en egen artikkel, men kort sagt er det en av Norges beste sommerfestivaler som stadig tiltrekker seg både flere tusen mennesker, og de største internasjonale artistene. I de tre dagene som festivalen pågår yrer folkelivet enda mer enn det pleier i byen, og er en opplevelse alle bør få med seg. I 2015 ser hele byen fram til å ta imot både Elton John og Pharrell på samme scene som tidligere har høstet både Sting, will.i.am og Håkan Hellstrøm.