Informasjon til reisende

Stavern har selvsagt en rekke hoteller og overnattingsmuligheter for besøkende. Du kan velge mellom mange forskjellige prisklasser og beliggenheter. Selv om det mest populære ofte er å leie eller leie feriehus, hytte og campingplasser, ser man en stor økning også på overnattingssteder. Dette er selvsagt også mye på grunn av Stavernfestivalen og et stadig økende antall arrangementer på denne vakre, sjarmerende plassen.

Uoffisiell topp 3 overnattingssteder

Vi har samlet en uoffisiell liste over de overnattingsstedene i Stavern vi mener er best. Ta en kikk selv, og se hva du syns:

  1. Hotel Wassilioff
  2. Solplassen Camping
  3. Brunvall gård

For reisende

Kart StavernTogforbindelsen til Larvik og Stavern er veldig bra, og dette er (sammen med bil) den mest brukte måten å komme seg til feriestedet på. Med tog tar det ikke lang tid fra Oslo, og turen er rolig og behagelig å være med på. Unn deg gjerne en comfort-vogn hos NSB så blir turen enda mer behagelig for deg og de du eventuelt reiser med.

Vanlig huskeliste når du er på ferie

Selv om man ferierer i Norge og Stavern, er det viktig å huske på at sånn som reiseforsikring fortsatt er viktig. Mange har dette hele tiden, mens andre kjøper det i korte perioder. De siste årene har en betydelig økning av kredittkort også gitt innehaverne av kortene inkludert reiseforsikring. Denne trenden ser ut til å fortsette. Vi sendte en mail til lånesammenligneren Norsk Kreditt og fikk følgende svar:

Vi ser på vår kredittkortoversikt at interessen for å få reiseforsikring inkludert er økende. Dette ble lansert for flere år siden, ved at man fikk reiseforsikring dersom man betalte 50% av ferieturen med sitt kredittkort. Nå er det imidlertid slik at man kan få dette inkludert i gitte kort.

Dersom du reiser med barn, er det selvsagt en individuell huskeliste for deg som forelder. Medisiner, klær, aktivitetsting og lignende er selvsagt et must for barna.

Andre ting:

  • Solkrem
  • Mat til turen
  • Penger til forbruk
  • Telefonlader og andre ladere
  • Kart eller eventuelt karttjeneste på mobilen

Og det viktigste er selvsagt å være godt forberedt på forhånd. Gjør masse research slik at du har planen klar, eller i hvert fall har en idé rundt hva du og familien skal gjøre mens dere er der. Artikkelforfatter kan skrive under på hvor kjipt det er å finne ut av en severdighet lenge etter man har feriert – derfor; vær alltid godt forberedt!