Stavernfestivalen

Stavernfestivalen

Helt siden 2001 har Stavern vært plassen for en av Norges mest attraktive festival. Den hadde en sped begynnelse det første året med kun fire artister og 175 besøkende, men ble raskt populær hvor arrangementet i 2015 har tiltrekt seg internasjonale artister som Pharrel og Elton John. Og de kommer til å spille foran flere titalls tusen festglade mennesker. Musikksjangeren som går igjen på festivalen er pop og rock, og for uten enkelte store utenlandske artister er mesteparten av opptredene gjort av skandinaviske og norske artister og band.

Festivalen blir vanligvis arrangert i juli og holdes i Skråvika. En fredfull og idyllisk plass som under andre verdenskrig ble brukt som oppholdsplass for tyske soldater.

Stjernespekket 2015

Stavernfestivalen 2015 kommer til å bli det største arrangementet hittil, og det er ventet hard kamp om billettene for festivalen som holdes fra 2. – 4. juli i år. At det blir rift om festivalpassene er kanskje ikke så rart, når det over de 3 dagene festivalen varer er fullspekket med svært så populære band. Vi har allerede nevnt at Elton John kommer til å spille en kveld, med fullt band, det samme gjør også Pharrel som har spilt i Norge flere ganger nå i sin fantastiske karriere.

Men det er flere store norske og skandinaviske band som kommer til å høste scenen i tillegg. Den svenske rapperen Timbuktu tar med seg følgerne Damn og skal spille, det samme gjør også Jaa9 & OnkelP. Sistnevnte som har sust til topps i Norge med sine flotte opptredener på TV2 sitt suksessprogram «Hver gang vi møtes».

De etter hvert så gamle traverne i DeLillos stiller også opp og skal lage god stemning, og det samme vil Ralph Myerz & The Jack Herren Band gjøre. Det vil med andre ord bli et bredt spekter av musikksjangre representert, og det vil være noe for enhver!

Ting å passe på

Det å dra på musikkfestival er noe alle burde gjøre minst en gang i livet, og gjør du det en gang er faren stor for at det blir flere turer. Men det er noen forholdsregler som kan være greie å tenke på. Det første er å passe godt på sin egen hørsel. Musikken som blir spilt kan til tider være veldig høy, spesielt om du plutselig befinner deg i nærheten av høytalerne. Ta derfor med deg noen ørepropper som du kan bruke. Det vil også bli solgt på festivalområdet, og du trenger ikke å bekymre deg for at det vil ødelegge lydopplevelsen, for det gjør det ikke. Det minsker kun volumet litt, og gjør at du kan nyte musikken uten å tenke på at det går utover hørselen.

Drikk vann! Spesielt for sommerfestivaler er det viktig å huske på å hydrere seg riktig. På varme solfylte festivaldager med dansing foran scenen, forsvinner fort mye væske, og drikker man alkohol i tillegg er det ingen god kombinasjon. Husk derfor å få i deg minst et glass vann per alkoholenhet du drikker.

Har du med deg barn på festival, er det ikke noe problem så lenge du tar noen forholdsregler. Første er å alltid ha smårollinger i nærheten av deg. Med mye mennesker er det lett for å gå seg bort. Når det nærmere seg kveldsopptredene med de mer populære artistene bør man med barn holde seg et stykke vekke fra scenen. Der kan det fort bli høy temperatur, og er ikke noe plass for mindre barn.

Tenker du over tingene vi har nevnt her er vi sikker på at du kommer til å kose deg på festivalen i vakre Stavern!